Dictamelia® najczystszy produkt na świecie!!!

Maść z wosku pszczelego była cudownym balsamem mojej babci stosowanym w wielu przypadkach, takich jak przecięcia, oparzenia i podrażnienia skóry.

To był jej tajny kosmetyk. Zwykliśmy oglądać ją, kiedy byliśmy młodzi, kiedy stosowała go na twarz i ręce. Pomimo swojego wieku i wykonywania wszystkich prac domowych miała aksamitne dłonie i różowe policzki.

Dzięki cudownej maści, wszystko było dla niej takie proste. Stawiała swój ukochany dzbanek na kawę na węgielek z czystą oliwą z oliwek i lebiodką kreteńską i mieszała miksturę co wieczór, przez wiele wieczorów.

Kilka dni później, odcedzała i zostawiała miksturę do zsiądnięcia, aż stała się idealnie czysta. Potem wlewała do szklanego wazonu, który powinien być idealnie czysty, tak, aby można było zobaczyć dno.

Zapach był nie do opisania...

Moja babcia mawiała, że olej "wyciąga" z lebiodki wszystko, co może nam zaoferować. I tak jest. Oliwa z oliwek daje nam wszystko tutaj na Krecie.

Potem suszyła błyszczącą maść z wosku pszczelego i świeży środek był gotowy.

Lebiodka kreteńska

Theofrastos był pierwszym, który opisał słynną lebiodke z Krety. Również Hipokrates stosował ją do leczenia stanów zapalnych skóry. W Grecji przez wieki była uważana za "cud" ze względu na jej właściwości lecznicze. Virgilios i Dioskouridis nazwali ją "strzałą leczniczą", ponieważ kiedy dzikie kozy zostały zranione strzałą myśliwską, żuły liście lebiodki i umieszczały na ranach. Rozluźniało to mięśnie i pozwalało na wyjęcie strzały, co przyspieszało proces gojenia.

Oliwa z oliwek

Była znana już w starożytności (4.000 p.n.e. według badań Defnera). Dziś dostrzegamy, że to bogate źródło przeciwutleniaczy i witamin, które odżywiają i przywracają zdrowie naszej skórze. Pomaga również uelastycznić skórę i uzupełnić jej cenne lipidy.

Maść z wosku pszczelego to lekarstwo starożytnych, które było przekazywane na Krecie z pokolenia na pokolenie. Nazwaliśmy tę maść "Dictamelia ®", co pochodzi od słowa Dictamos i Olive Oil.

Wierzymy w ten produkt i z przyjemnością Ci go oferujemy.

 

Organizacja własności przemysłowej przydzieliła nam patentu na ten wyciąg o numerze 100174, numer rejestracji międzynarodowej (INT. CL 8) A61K 8/97 ważny do 2026 r.