Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil*

Olej arganowy jest olejem roślinnym wytwarzany z ziaren drzewa arganowego (Argania spinosa L.), które ma charakter endemiczny w Maroko. Jest on używany do uzyskania właściwości odżywczych i kosmetycznych.

Zastosowanie kosmetyczne

Olej arganowy nieprażony jest tradycyjnie stosowany jako lek do leczenia chorób skóry, jako olej kosmetyczny do skóry i włosów:
"W kosmetyce, olej arganowy jest zalecany jako olej nawilżający przeciwko młodzieńczym trądziku i łuszczeniu się skóry, a także do pielęgnacji włosów. Olej ten jest również leczniczo wykorzystywany przeciwko reumatyzmowi i gojeniu oparzeń ... Zewnętrznie, olej arganowy jest stosowany ... jako brylantyna do włosów, by wzmocnić i ... w leczeniu pomarszczeniu skóry lub łuszczenie skóry suchej ".
Olej arganowy staje się coraz bardziej popularny do użytku kosmetycznego. Ponieważ olej arganowy jest pełny witamin i antyoksydantów, jest on powszechnie stosowany w szamponach i odżywkach do włosów, aby naprawić szkody wyrządzone przez kolorowanie i zabiegów, narzędziem do pielęgnacji włosów, do prostowania a nawet na słońce.

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.