Citric acid / kwas cytrynowy

Kwas cytrynowy pochodzi z owoców cytrusowych i używany jest głównie do uzyskania wartości pH produktu, aby zapobiec ich zbyt alkalicznej lub kwasowo- alkalicznej równowagi. Jest również łagodny środkiem konserwującym i maskującym. Jest on stosowany w szamponach, odżywkach, żelach pod prysznic i do kąpieli, miesza się z roztworem wodorowęglanu sodu i tworzy gazowaną wodę.

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno