Coumarin
 Kumaryna występuje w wielu roślinach, zwłaszcza w wysokim stężeniu w fasoli tonka, Woodruff, dziewanny i trawy żubrowej.
Posiada słodki zapach, łatwo rozpoznawany jako zapach świeżo skoszonego siana, i  wykorzystywana jest w perfumach od 1882 roku.
Ma kliniczne wartości medycznej jako prekursorski składnik dla różnych leków przeciwzakrzepowych, zwłaszcza warfaryna, i służy jako środek wzmocnieniowy.

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno