Daucus carota sativa(carrot) root extract / Marchew zwyczajna sativa (marchew) wyciąg z korzenia

 

Uważa się, że Marchew uprawiana jest już od 2000 lat a początki uprawy były w Afganistanie. Do Anglii dostarczona była za panowania królowej Elżbiety I. Przez co najmniej 200 lat stosowana była jako lek, ale obecnie jest używany niemal wyłącznie jako warzywo.
Dla naszej skóry zalecany jest ekstrakt z marchwi w kosmetykach do regulacji wilgotności i do ochrony przeciwsłonecznej, ze względu na niski naturalny SPF. Ma wysoką zawartość karotenoidów . Marchew może również przyczynić się do barwy kremowej.

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.