Dicaprylyl Ether

 

Roślina pochodzi z oleju kokosowego.
Jest stosowana jako środek zmiękczający skórę, odżywka i rozpuszczalnik. Eter Dicaprylyl słynie z możliwości szybkiego rozprzestrzeniania się, a zatem wykorzystane w celu ułatwienia rozprowadzania się wielu składników.

Tworzy gładki i miękki wygląd skóry. W przeciwieństwie do środków zmiękczających, zapewnia suche i nie tłuste odczucie na skórze.
Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.