Ethyhexylglycerin  / tyloheksylogliceryna

Etyloheksylogliceryna to syntetyczny związek pochodzący z ziaren i roślin, działa poprzez zmniejszenie napięcia powierzchniowego na ścianach komórkowych mikroorganizmów, rozszerza szybkie działanie niszczące poprzez szersze spektrum aktywności.
Etyloheksylogliceryna servces jest stosowany jako środek powierzchniowo czynny, wzmacniacz i konserwant. Służy jako bezpieczny środek konserwujący w niewielkich ilościach. To sprawdzony wzmacniacz konserwantów i jest często stosowany zamiast kontrowersyjnych parabenów.

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.