Glycine Soja (Soyabean) Oil*

Glycine Soja lub sojowy (USA) lub Soja (UK) (Glycine max) jest gatunkiem roślin strączkowych pochodzi z Azji Wschodniej. Roślina jest klasyfikowana jako nasiona oleiste.
Jest to roślina jednoroczna, która była wykorzystywana w Chinach od 5000 roku jako składnik żywności i leków. Soja zawiera znaczne ilości wszystkich niezbędnych aminokwasów dla ludzi, a więc jest dobrym źródłem białka.
Soja jest podstawowym składnikiem wielu przetworzonych produktów spożywczych, w tym substytutów przetworów mlecznych..

Angielskie słowo soi pochodzi z japońskiej wymowy 醤 油 (し ょ う ゆ, Shoyu), japońskie słowo oznaczające sos sojowy.
Glicyny Sojia oleju stosuje się jako środek zmiękczający skórę w naszych preparatach. To ujędrnia skórę i łagodzi. Konkretne peptydy sojowe mają zdolność do spowalniania elastyny i są wykorzystywane jako czynnik przeciw starzeniu w preparatach kosmetycznych.                                                                         

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.