Lavandula angustifolia (Lavender) oil**/ Lawenda wąskolistna olej **

Lawenda pochodzi z basenu Morza Śródziemnego, na Półwyspie Arabskim, Rosji i Afryce.
Jest ono stosowane w medycynie i kosmetyce . W dzisiejszych czasach, lawenda jest uprawiana na całym świecie i pachnące olejki z jej kwiatu są wykorzystywane w aromaterapii, w wypiekach, do produkcji świec, w kosmetykach, w detergentach, również jako olejki do masażu, perfumy, proszki, szampony, mydła, i herbata.

Wiele osób uważa, lawenda w aromaterapii uspokaja. Nie zgłoszono przeciwlękowych efektów.

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno