Myrtus Communis (Myrtle) Leaf Extract*

Mirt

Pochodzi z basenu Morza Śródziemnego, atrakcyjna roślina jest uznawana przez wiele wieków jako symbol niewinności.

Olej pozyskiwany z kwiatów mirty daje wrażenie zapachu czystości.

Liście i kwiaty były głównymi składnikami "wody anioła" , w 16 wieku stosowany balsam do pielęgnacji skóry.

Najważniejszymi składnikamioleju mirty (do 0,8% w liściach) są myrtenol, octan myrtenolu, limonen i linalol.

Jest również stosowany w medycynie ludowej i podobno łagodzi skurcze, jest relaksujący w wannie i pomaga na trądzik.

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno