Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil**                                               


Prawdziwy Pelargonium graveolens jest rzadkim gatunkiem w rodzaju Pelargonium, która pochodzi z RPA, Zimbabwe i Mozambiku, a rośliny uprawiane pod tą nazwą (orkisz P. 'Graveolens ") różnią się od dzikich okazów i są pochodzenia hybrydowego ( prawdopodobnie skrzyżowanie pelargoni pachnącej, P. capitatum i / lub P. radens lub innych blisko spokrewnionych gatunków.  P. 'Graveolens "lub P.' Rosat" ma ogromne znaczenie w przemyśle perfumeryjnym. Odmiany P. 'graveolens' mają szeroką gamę zapachów, w tym cytrusów, róży, mięty, kokosa i gałki muszkatołowej, jak również różnych owoców. Jednak najbardziej komercyjnie ważne odmiany są te z zapachami róży.

Destylaty Pelargonium i absoluty, powszechnie znane jako "olej geranium", są sprzedawane do aromaterapii i masażu . Są one także czasami wykorzystywane w celu uzupełnienia droższych olejów. Olejek eteryczny jest składnikiem w "naturalnym" leczeniu hemoroidów.

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.