Potassium Cetyl Phosphate
Jest to środek powierzchniowo czynny i stosowany jako detergent i środek oczyszczający, w różnych produktach kosmetycznych (szampony, środki czyszczące do twarzy, złuszczające, nawilżające, środki przeciwsłoneczne).

Fosforan potasu cetylowy jest solą potasową o złożonej mieszaninie estrów kwasu fosforowego i alkoholu cetylowego.Początek formularza

    

                    

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.