Propylene glycol

Jest to alkohol organiczny, najbardziej powszechnie stosowany w kosmetycznych i produktach higieny osobistej. Glikol propylenowy jest stosowany w wielu rodzajach preparatów kosmetycznych, w tym substancji zapachowych.

Glikol propylenowy to balsam do poprawy wyglądu skóry, zmniejsza łuszczenie i przywraca elastyczność. Stosowany jest również, aby pomóc ustabilizować preparaty.

                                           

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.