Prunus Amugdalus Dulcis (Sweet almond) oil

Olejek migdałowy wytłaczany z nasion drzewa migdałowego Prunus dulcis. Zawiera on 62-86% kwasu oleinowego, 20-30% kwasu linolowego i innych cennych kwasów tłuszczowych, bogaty w beta-sitosterol, skwalen i witaminę E, jest nierozpuszczalny w wodzie i trudno rozpuszcza się w alkoholu. Olej ze słodkich migdałów jest jasnożółtym płynem o orzechowym zapachu. Jest to doskonały środek zmiękczający skórę (skóra jest miękka, gładka i nawilżona), dobre odżywienie skóry i efekt rewitalizacji (dobrze przenika przez skórę), balsam który leczy ranny i popękaną skórę. Olej ten jest stosowany w kremach, balsamach, do ochrony i uzdrawiania skóry, maści i olejkach do kąpieli, makijażu i kosmetyków do opalania oraz w produktach do pielęgnacji niemowląt i higieny osobistej.

                               

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.