Sodium Cocoyl Glutamate

Ten środek powierzchniowo czynny jest jednym z najłagodniejszych środków powierzchniowo czynnych aminokwasów z naturalnych materiałów odnawialnych. Pochodzi z oleju kokosowego i sfermentowanego cukru, posiada doskonałe właściwości oczyszczające i pieniące, jest przyjazny dla środowiska i jest dobrze tolerowany przez wrażliwą i alergiczną skórę.

 

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno