Sodium dehydroacetate

 

Dehydrooctan sodu występuje w postaci białego krystalicznego proszku. Jest bezwonny lub posiada lekki zapach.
Dehydrooctan sodu jest nowym rodzajem bezpiecznego konserwującego

benzoesanu sodu, sorbinianu potasu, itd., Dobrze hamuje microzyme pleśni, bakterii i jest powszechnie stosowany w napojach, żywności, paszy, etc. w celu przedlużenia ywotności tych produktów.
CIR Expert Panel , poprzez liczne badania kliniczne, uznał dehydrooctan sodu, kwas dehydrooctowy i kosmetyki zawierające te składniki jako praktycznie nie drażniące skóre. CIR stwierdza że dehydrooctanu sodu i kwas dehydrooctowy są skutecznymi środkami przeciwbakteryjnymi w niskim stężeniu (mniej niż 0,6%) w stosunku do obu bakterii i grzybów, że kwas dehydrooctowy posiada optymalne pH w zakresie od 2 do 4.

 

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno