Sodium stearoyl lactylate

Stearoilomleczan sodu jest wytwarzany w wyniku reakcji pomiędzy grupą acylową kwasu stearynowego (występującego w wielu zwierzęcych i roślinnych tłuszczów i olejów, np kakao) i kwasu mlekowego (w produktach mlecznych).
Kwasy tłuszczowe i kwas mlekowy są naturalnym czynnikiem nawilżającym (NMF), które znajdują się w skórze. Składnik ten jest doskonałym wzmacniaczem lepkości, stabilizatorem i odżywką. To przyczynia się do pełnego, zrównoważonego i wysoce pożądanego układu emulsji. W naszych produktów jest odpowiedzialny za miękkość skóry.

 

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno