Vitis vinifera (Grape) Fruit Extract*

ekstrakt z czerwonych winogron, bogaty w polifenole, nie jest używany tylko w kosmetykach . Posiada właściwości anty starzeniowe iantyobrzękowe. Również ze względu na swoje składniki odżywcze może nawilżać skórę. Oferuje właściwości ochronne przed środowiskiem i zanieczyszczeniami.

 

Owoc
Rośnie na wieloletnich i liściastych winorośli drzewiastych z rodzaju Vitis. Winogrona mogą być spożywane na surowo lub wykorzystywane do produkcji dżemu, soków, galaretek, octu, win i oleju z pestek winogron.
Związki takie jak resweratrol (antyutleniacz polifenoli) zostały odkryte w winogronach, a te są pozytywnie wykorzystywane do walki z rakiem, w chorobach serca, w chorobą zwyrodnieniowych nerwów i innych dolegliwości. Resweratrol znajduje się w szerokich ilościach wśród oróżnych odmian winogron.

Od 1980 roku, badania biochemiczne i medyczne wykazały silne właściwości przeciwutleniające w oleju z pestek winogron.. Olej z pestek winogron ze zmiażdżonych nasion jest stosowany jako środek zdrowotny.

 

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno