OLEJ JOJOBA - CERTIFIKOWANY, ORGANICZNY (100ml)

 

Dzięki swoim zaletom olej jojoba zyskał uznanie w kosmetologii. Jego struktura chemiczna jest podobna do struktury skóry tłustej, dzięki temu jest łatwo wchłanialny przez skórę. To bardzo nawilżający czynnik, idealny do pielęgnacji skóry suchej i dojrzałej, której oferuje dodatkową elastyczność. Zawiera ważne kwasy tłuszczowe, białka, metale i witaminę E, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwzapalne i kojące. Może służyć jako rozpuszczalnik dla olejków eterycznych lub baza oleju do masażu w połączeniu z mniej chłonnym olejem, co ułatwia poślizg rąk podczas masażu.

Cert. ICEA/ IT 055 BC Nr 039